Stories -
April 2023

Vlotte verkoop van een magazijn in Merelbeke

March Companion Arnaud kon een loods met kantoor snel verkopen
March Companion Arnaud kon een loods met kantoor snel verkopen

Wederzijds vertrouwen

Toen Isabelle en Benny besloten hun loods met kantoor te verkopen langsheen de Hundelgemsesteenweg, waren ze meteen overtuigd dat ze deskundige begeleiding nodig hadden om het beste resultaat te behalen. Hiervoor stapten ze naar March, waar ze in contact kwamen met Companion Arnaud De Dobbeleer. Isabelle en Benny werden overtuigd door de professionele houding en expertise van het bedrijf en Arnaud, en besloten dus om March een verkoopopdracht te geven.

Na het eerste gesprek luisterde Arnaud aandachtig naar de behoeftes en aandachtspunten voor de verkoop, zodat de eigenaars zich tijdens het volledige proces konden blijven concentreren op hun dagelijkse werk. Daarnaast kon Arnaud een professionele inschatting maken van de waarde van het pand. De waardebepaling gebeurde aan de hand van verschillende parameters, zoals investeringsrendement en constructiewaarde.

Exclusieve verkoopopdracht

Isabelle en Benny besloten daarop March aan te stellen via een exclusieve verkoopopdracht. Een juridisch sluitende bemiddelingsopdracht vormt de eerste bouwsteen van een waterdicht verkoopdossier. Het belang van een solide opdracht mag niet onderschat worden, gezien deze de afspraken vastlegt tussen de vastgoedmakelaar en de opdrachtgever. In de exclusieve bemiddelingsopdracht werd de prijs duidelijk vastgelegd die Isabelle en Benny wensten te halen bij de verkoop. Alhoewel het een overeenkomst met een vennootschap betrof, paste March zoals steeds enkele basisprincipes toe die worden aangeraden door het Beroeps Instituut van Vastgoedmakelaars (BIV). Arnaud ging vervolgens samen met de eigenaars aan de slag om het verkoopdossier verder op te stellen.

De site ligt uitstekend aan de Hundelgemsesteenweg in Merelbeke.
De site ligt uitstekend aan de Hundelgemsesteenweg in Merelbeke.

De juiste kandidaat koper

March zocht en vond verschillende geïnteresseerden. Al snel kon dus een intentieverklaring worden ondertekenend met Basalte, een snelgroeiend bedrijf in smart home technologie uit Merelbeke. Na een extra bodemonderzoek kon de verkoopovereenkomst en akte worden afgerond, tot tevredenheid van alle partijen.

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?