Stories -
November 2022

Gegeerde grond in Gents havengebied

Een private investeerder kocht een groot terrein in de Gentse haven via March.
Een private investeerder kocht een groot terrein in de Gentse haven via March.

Periodieke contacten leiden tot een opportuniteit

March Companion Arnaud De Dobbeleer contacteerde een private investeringsgroep, gespecialiseerd in logistieke dienstverlening en vastgoed, in de herfst van 2021 met een bijzondere opportuniteit: een industrieel perceel met een oppervlakte van welgeteld 86.122 m² gelegen in de Pantserschipstraat in de haven van Gent.

Uit de periodieke contacten die Arnaud met de groep onderhield, begreep hij dat zij op zoek waren naar een perceel van minimum zes hectare in de Gentse haven. Geen eenvoudige zoekopdracht, want er is de laatste jaren een enorme schaarste aan industriegronden, zeker op gegeerde locaties als de haven van Gent.

In dit geval ging het dan ook nog om een terrein dat kon verkocht worden in volle eigendom. Dit zette de groep er extra toe aan om snel te schakelen en alles in het werk te zetten om deze grond te kunnen aankopen.

Een professionele aanpak voor een snelle en correcte deal

Meteen na het telefoongesprek stuurde Arnaud de eerste informatie door. Kort daarop volgde een bezoek ter plaatse en het ondertekenen van een LOI met de eigenaar van de grond: een grote projectontwikkelaar, met wie het March team reeds goede banden had uit vorige samenwerkingen.

Vervolgens kwamen onder begeleiding van Arnaud beide partijen tot een evenwichtig akkoord over de verkoopsvoorwaarden. Om dit akkoord tot stand te brengen, organiseerde March het correct verzamelen en ter beschikking stellen van de nodige informatie. Dit gebeurde in samenwerking met onder meer de Stad Gent.

De projectsite ligt aan de Pantserschipstraat in de Gentse haven.
De projectsite ligt aan de Pantserschipstraat in de Gentse haven.

Blijvende opvolging van compromis tot akte

Mede door de begeleiding van het March team kwamen beide partijen al binnen anderhalve maand na de eerste ontmoeting tot het opstellen van een compromis met opschortende voorwaarden.

Tijdens de periode van de vervulling van de opschortende voorwaarden zorgde de opvolging van het March team er voor dat het dealproces vlot verder kon verlopen, zodat de partijen de notariële akte konden ondertekenen in de zomer van 2022.

"Duurzame banden creëren het vertrouwen om tot een vlotte deal te komen." - Arnaud De Dobbeleer, March Companion

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?