Stories -
December 2022

De best ruikende loods van het land: Mon Dada

Luxekaarsenlabel Mon Dada zocht en vond snel een werkruimte om hun verdere groei te verzekeren.
Luxekaarsenlabel Mon Dada zocht en vond snel een werkruimte om hun verdere groei te verzekeren.

Een mooi en succesvol startupverhaal leidt tot nood aan meer ruimte

3 jaar geleden richtte Pauline D'Haenens een bedrijf op dat geurkaarsen van hoge kwaliteit bedenkt en maakt. De geurkaarsen van Mon Dada zijn vandaag te koop in 400 winkels in zo’n 40 landen. Vorig jaar werd Mon Dada door Unizo zelfs uitgeroepen tot ‘beloftevolle kmo van het jaar’. Er werken ook al tien mensen mee aan Paulines droom. De nood aan een grotere werkruimte werd acuut, aangezien dergelijke fenomenale groei er voor zorgde dat ze snel na de oprichting de garage bij Paulines ouders moesten inruilen voor een echt bedrijfsgebouw van 200 m² in Zwevegem, dat op zijn beurt al na acht maanden te klein werd. Een zoektocht naar magazijnen te huur in Zwevegem en omstreken leverde echter weinig mogelijkheden. Enkele panden in de buurt waren te koop, maar dat was nog geen optie voor Mon Dada. Andere opties kwamen te laat of moesten nog gebouwd worden.

Een Instagram post zette March op het spoor

Pauline lanceerde via verschillende kanalen een oproep om snel een nieuwe ruimte te vinden. Haar Instagram post kwam via delen terecht bij Michaël Despriet, die haar prompt contacteerde en de dag nadien al een aantal oplossingen kon voorstellen. Michaël kon er voor zorgen dat er snel een bezoek kon worden ingepland met de meest interessante mogelijkheid: een magazijn aan de Spoorwegstraat in Harelbeke. Pauline was onmiddellijk overtuigd dat dit het ideale pand was. Er was immers niet alleen bijna 500 m² vrije ruimte op het gelijkvloers, het pand had ook nog een grote mezzanine waar een kantoor kon gemaakt worden.

Het productieteam van Mon Dada in actie.
Het productieteam van Mon Dada in actie.

Snel in gebruik

Een snelle behandeling van het dossier was belangrijk voor Mon Dada én de eigenaar. Michaël en het March team zorgden voor een duidelijk en transparant huurcontract naar gemeen recht. Deze overeenkomst kon snel tot stand komen, en dus konden Pauline en haar team het magazijn op hele korte termijn betrekken. Enkele maanden later kon zakenkrant De Tijd in een interview met Pauline het pand bestempelen als de "best ruikende loods van het land".

"Ik postte onze zoektocht op Instagram, en March reageerde snel via Michaël Despriet. We hebben gebeld, waarna hij ons een paar panden voorstelde. Ik was onmiddellijk overtuigd van het magazijn van 600m2 met twee bovenverdiepingen in Stasegem bij Kortrijk." - Pauline D'Haenens

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?