Stories -
August 2023

Futureproof investeren in een verhuurd industriegebouw

March begeleidde de transactie van een verhuurd industriegebouw in Ardooie.
March begeleidde de transactie van een verhuurd industriegebouw in Ardooie.

Een groot industrieel perceel in Ardooie

March Companion Laurens Vermeulen heeft met succes de verkoop begeleid van een uitgestrekt perceel industriegrond van ongeveer 15.500 m² met een bestaand gebouw van 5.700 m², strategisch gelegen langs de Brugsebaan in Ardooie, slechts een steenworp verwijderd van de E403. Deze transactie vertegenwoordigt een nieuw succesverhaal voor March en toont de effectieve aanpak en expertise van het team.

Ruime mogelijkheden

Het verkochte terrein bevindt zich in een bloeiende industriezone en biedt uitstekende mogelijkheden voor een op maat gemaakt project of een KMO-park. Met een opvallende zichtlocatie en een uiterst vlotte verbinding naar belangrijke verkeersaders, is deze locatie ideaal voor ondernemingen die streven naar een prominente aanwezigheid en optimale bereikbaarheid. Voor potentiële eindgebruikers biedt dit terrein ruimte mogelijkheden om een op maat gemaakt bedrijfspand te ontwikkelen om hun activiteiten kunnen uitbreiden en optimaliseren.

Het gebouw is verhuurd aan een lokale speler, en biedt mooie toekomstige opportuniteiten.
Het gebouw is verhuurd aan een lokale speler, en biedt mooie toekomstige opportuniteiten.

Lokale ondernemers

Het terrein, voorheen in eigendom van de gerenommeerde projectontwikkelaar Steenoven, omvat een verhuurd bedrijfsgebouw aan een lokale speler. De kopers zijn 3 lokale ondernemers, die met March in contact kwamen via de March Matching Engine. Dat is de zelfontwikkelde tool van March die AI gebruikt om de juiste gebruiker voor een beschikbaar pand te voorspellen.

Investeren in een verhuurd industriegebouw is futureproof

Een investering in een industrieel magazijn dat verhuurd is aan een lokaal bedrijf biedt vele voordelen:

  • Stabiele Huurinkomsten: Het verhuren van het industriële magazijn aan een lokaal bedrijf zorgt voor een stabiele stroom van huurinkomsten. Lokale bedrijven hebben vaak een langetermijnvisie en zijn geneigd om langdurige huurovereenkomsten aan te gaan, wat de continuïteit van de inkomstenstroom bevordert.
  • Waardevastheid: Industrieel vastgoed, met name magazijnen, heeft de neiging om zijn waarde goed te behouden. De vraag naar opslagruimte blijft vaak hoog, vooral in gebieden met een bloeiende economie zoals West-Vlaanderen. Dit biedt een solide basis voor waardebehoud en mogelijk waardestijging op lange termijn.
  • Aantrekkelijke Rendementen: investeren in een verhuurd industrieel magazijn biedt aantrekkelijke rendementen.
  • Mogelijkheid tot Aanpassingen en Upgrades: de eigenaar van het industriële magazijn heeft de mogelijkheid om aanpassingen en upgrades uit te voeren om de waarde van het pand te vergroten. Dit kan variëren van efficiëntieverbeteringen tot het toevoegen van moderne voorzieningen, afhankelijk van de behoeften van het huurder.
  • Lokale Economische Groei: door te investeren in een industrieel magazijn draagt de investeerder bij aan de lokale economie. Het succes van het lokale bedrijf zal resulteren in groeiende werkgelegenheid en een positieve impact hebben op de gemeenschap, wat op zijn beurt de waarde van de investering kan vergroten.

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?