Stories -
January 2023

Van verkoop tot verhuur, beheerd door March: VMRE en Thea Pharma

De aankoop van een kantoorgebouw door VMRE werd gevolgd door de verhuur van een kantoorruimte aan Thea Pharma in dat gebouw.
De aankoop van een kantoorgebouw door VMRE werd gevolgd door de verhuur van een kantoorruimte aan Thea Pharma in dat gebouw.

Een mooi investeringsdossier voor een snel groeiend bedrijf

Om de verschillende bedrijven van VMRE, van de ondernemersfamilie Van de Moortel, samen te brengen, waren ze al enige tijd op zoek naar een kantoorruimte in het Gentse. Via contact met Philippe Meire kwam VMRE bij March terecht. March kon snel het nieuwe kantoorgebouw "Pulse", ontwikkeld door projectontwikkelaar ION en investeerder Jonas Dhaenens, als mogelijkheid voorstellen. Het betrof een nieuwbouwproject aan de Poortakkerstraat op de zone "The Loop" in Gent. Alle partijen konden snel rond de tafel worden gebracht, waarna er binnen korte tijd een akkoord tot stand kwam over de verkoop van het hele kantoorgebouw aan VMRE.

Professioneel due diligence en contract-traject

Een dergelijk investeringsdossier, zeker wanneer het een nieuwbouw betreft, vereist een zeer professionele transactiebegeleiding. Het team van March, onder leiding van Michaël Despriet, kon zijn ervaring hiermee ten volle uitspelen. Het dossier werd over een periode van 6 maanden volledig afgerond.

Ontwikkelaar ION en koper VMRE zorgden voor een hoogkwalitatieve afwerking van de kantoren.
Ontwikkelaar ION en koper VMRE zorgden voor een hoogkwalitatieve afwerking van de kantoren.

Commercialisatie van beschikbare kantoorruimte in het gebouw met behulp van de March AI-tool

VMRE betrok zelf de helft van het kantoorgebouw, en had dus nog ruimte over die kon worden verhuurd. VMRE schakelde March dan ook in voor de verhuur van de overige twee verdiepingen kantoorruimte. March Companion Arnaud De Dobbeleer en Navigators Sven De Pauw en Maxime Saelens gingen aan de slag om bedrijven met deze mooie opportuniteit proactief te benaderen, daarbij gebruik makend van de AI-tool die March heeft ontwikkeld. 

Daardoor kon de kantoorruimte snel worden voorgesteld aan de partijen in het Gentse die de beste match hebben met het VMRE Business Center. De AI-tool van March laat immers niet alleen toe om de zoekende partijen in de database van March te matchen met een pand. Ook bedrijven met wie March nog niet in contact staat krijgen een score die bepaalt hoe goed ze matchen met het pand. Arnaud en Maxime kwamen zo onder meer in contact met Thea Pharma.

"Voor onze groep betekende de verhuis een enorme meerwaarde. De begeleiding van March zorgde er voor dat we snel konden schakelen." - Simon Van de Moortel, VMRE Group

De ideale fit voor Thea Pharma

Thea Pharma, een van oorsprong Frans bedrijf dat reeds 150 jaar expertise heeft in oogheelkunde, bleek al snel een juiste match te zijn. Het bedrijf was sinds 2005 gevestigd in Wetteren, echter door de sterke groei die Thea Pharma België de laatste jaren kent hadden zij nood aan een nieuwe vestiging. Hierbij was voor hen de bereikbaarheid, technieken en uitstraling van het gebouw heel belangrijk gezien dit dienst doet als uithangbord voor Thea Pharma. Na verschillende bezoeken bleek al snel dat er een perfecte match was tussen Thea Pharma en het VMRE Business Center. Arnaud kon op basis van duidelijke en transparante communicatie een evenwichtige huurovereenkomst uitwerken waarmee beide partijen zich voor langere termijn aan elkaar konden verbinden.

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?