Stories -
April 2024

March vindt de juiste grond voor Vindevogel

Het March team kon de uitbreiding van een snelgroeiend bedrijf verzekeren met een mooi terrein van meer dan 11.600 m².
Het March team kon de uitbreiding van een snelgroeiend bedrijf verzekeren met een mooi terrein van meer dan 11.600 m².

Proactieve benadering

Toen March Companion Laurens Vermeulen voor een zoekend bedrijf op proactieve wijze op zoek ging naar geschikte locaties, kwam hij in contact met de eigenaar van een braakliggend industrieterrein van 11.669 m² in Ingelmunster. Dit terrein, gelegen aan de Mandesweg, bleek echter niet te voldoen aan de specifieke behoeften van het bedrijf dat Laurens aanvankelijk vertegenwoordigde.

Vastberaden om een geschikte koper voor het terrein te vinden, besloot Laurens Vermeulen om de proactieve March tool te gebruiken om potentiële kopers aan te spreken. Dankzij deze innovatieve technologie en geholpen door een uitgebreid zakelijk netwerk van contacten, kwam Laurens in contact met Vindevogel, een bedrijf actief in de containerdienstensector. Vindevogel was sterk op zoek naar een locatie voor een nieuwe vestiging, en vond dit terrein uitermate geschikt voor hun activiteiten.

Het onbebouwde terrein is een zeldzame 'green field' industriegrond.
Het onbebouwde terrein is een zeldzame 'green field' industriegrond.

Sterkgroeiend bedrijf

Vindevogel beschikte over de nodige middelen en slagvaardigheid om snel te schakelen in de onderhandelingen over de aankoop van het terrein. Daarbovenop was private equity speler Integra recent aan boord gekomen bij Vindevogel om de sterke groei van het bedrijf te ondersteunen. Er werd een bezoek ingepland waarna de architect van Vindevogel al een eerste intekening kon maken van een mogelijk gebouw op de site. Toen de mogelijkheden duidelijker werden, kon tijdens een aantal vergaderingen ook een akkoord met de eigenaar worden gevonden over de prijs. Dankzij de professionele en doelgerichte aanpak van Laurens en het March team, konden de eigenaar, Vindevogel en Integra de transactie binnen een korte termijn realiseren. Na de aankoop is Vindevogel van plan om de vergunning aan te vragen op de site, met de bedoeling om binnen de 2 jaar operationeel te zijn.

"We zijn tevreden dat we onze verdere groei kunnen ondersteunen met dit terrein."

March ondersteunt groei

March is trots om snelgroeiende bedrijven als Vindevogel te ondersteunen bij het vinden van de juiste vastgoedoplossingen voor hun bedrijfsactiviteiten. In een zeer competitief landschap voor industrieruimte in Vlaanderen is het vinden van de juiste oplossing op korte termijn immers allesbehalve evident. Dankzij onze ervaring, expertise en innovatieve technologieën, staat March klaar om elk bedrijf te helpen bij het vinden van de perfecte vastgoedoplossing.

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?