Stories -
January 2023

Logistiek in eigen handen betekent een sprong voorwaarts voor Uni-Forwarding International

De logistieke expediteur Uni-Forwarding International kon dankzij March uitbreiden met 7.500 m² logistieke ruimte in het Antwerps havengebied.
De logistieke expediteur Uni-Forwarding International kon dankzij March uitbreiden met 7.500 m² logistieke ruimte in het Antwerps havengebied.

Groei voor een optimale dienstverlening

De logistieke expediteur Uni-Forwarding International contacteerde March eind juli 2022 met een zoektocht naar een nieuw logistiek warehouse.

UFI besteedde op dat moment het grootste deel van hun logistieke activiteiten in Antwerpen uit aan een algemene dienstverlener. Dat model barstte door de sterke groei uit de voegen, en zorgde regelmatig voor een gebrek aan flexibiliteit. Om verdere groei te faciliteren en hun klanten van een optimale dienstverlening te kunnen voorzien was een logische volgende stap om de logistieke activiteiten zelf in handen te nemen.

Als essentiële schakel voor de Afrikaanse mijnbouw beheert UFI vanuit Antwerpen wereldwijde logistieke flows en complexe supply-chain oplossingen voor klanten over het ganse Afrikaans continent. Een goede bereikbaarheid naar het Antwerps havengebied was dus essentieel.

Snelle dienstverlening en expertise van het March-team

Dankzij een sterke lokale kennis in combinatie met een data-gestuurde aanpak kon March binnen de 24u na het eerste contact een aantal on- en off-market logistieke panden voorstellen op een markt die geplaagd wordt door schaarste. In overleg met UFI kon March Companion Raphael Veratti een short-list samenstellen en de eerste bezoeken organiseren.

Na intern overleg bleek de site aan de Steentijdstraat in Beveren als beste uit de bus te komen. Het gebouw beschikt over een ideale indeling met een klein kantoor en mezzanine, 10.5m vrije hoogte, 7 laadkades en een stuk buitenopslag voor de zware toestellen die UFI opslaat en exporteert. De voordelen van een duurzaam gebouw dat voldoet aan hedendaagse normen en een optimale ligging ten opzichte van de relevante haventerminals voor UFI's belangrijkste vaarroutes gaven hierin de doorslag.

Het nieuwe warehouse is de ideale omgeving voor Uni-Forwarding International om hun activiteiten verder te ontplooien.
Het nieuwe warehouse is de ideale omgeving voor Uni-Forwarding International om hun activiteiten verder te ontplooien.

Korte doorlooptijd en professionele begeleiding

Met de kogel door de kerk voor UFI begeleidde March de verdere onderhandelingen om tot een evenwichtig akkoord te komen. Uiteindelijk konden de partijen tot een finaal akkoord komen waarna UFI binnen de zes maanden na het eerste contact met March volledig operationeel actief kon zijn op hun nieuwe site in Beveren.

Dankzij het vlotte onderhandelingsproces en de transparante communicatie met March kon UFI snel beslissen om de bijkomende opslagruimte op te nemen en hun activiteiten verder te ontplooien.

"De snelheid van handelen doorheen het transactieproces was voor ons een zeer aangename ervaring." - Gaëtan De Schepper, General Manager, Uni-Forwarding International

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?