Stories -
February 2023

STO Real Estate verwierf in een off-market dossier 14.000 m² verhuurde magazijnruimte in Oostende

March bemiddelde in de verkoop van 14.000 m² verhuurde logistieke magazijnruimte in Oostende.
March bemiddelde in de verkoop van 14.000 m² verhuurde logistieke magazijnruimte in Oostende.

March verkreeg een verkoopsopdracht voor een verhuurde logistieke site

March verkreeg van een lokaal bedrijf de verkoopsopdracht voor een logistieke site aan de Oudenburgsesteenweg in Oostende. Het betrof een volledig verhuurd gebouw met twee gebruikers: een grote logistieke speler en de eigenaar zelf. Het gebouw, het grootste van Ostend Stores Business Park, werd recent gerenoveerd.

Door de vlotte verbinding met de E40 naar het binnenland en Calais, en de ligging in de haven van Oostende, bevindt de site zich op een gegeerde locatie.

Een gestructureerd off-market transactieproces

Het verkooptraject startte met de opmaak van een schatting. March Companion Laurens Vermeulen stelde aan de hand van datapunten een prijsindicatie op. Vervolgens werd op een discrete manier een lijst van zorgvuldig uitgekozen mogelijke investeerders gecontacteerd. Enkele van deze investeerders vertoonden interesse en kregen toegang tot alle beschikbare documenten van het dossier. Laurens organiseerde bezoeken aan de site, zodat alle geïnteresseerde partijen zich een optimaal beeld konden vormen van de investeringsopportuniteit.

De magazijnruimte werd volledig verhuurd verkocht.
De magazijnruimte werd volledig verhuurd verkocht.

Een fair biedingsproces

March beheerde het biedingsproces op een professionele manier. Uit de biedingsronde kwam STO Real Estate als winnaar uit de bus. Het March team begeleidde vervolgens de verkoper met het opstellen van de verkoopsdocumenten, in het bijzonder de verkoopovereenkomst ("compromis"). De notariële akte kon worden verleden binnen korte tijd, waardoor de hele transactie efficiënt kon worden afgerond.

"We zijn tevreden met de vlotte en discrete manier van werken." - Hannelore Deseranno, Property Manager STO Real Estate

"Off-market" dossier als veilige, snelle en faire commercialisatiemethode

Een "off-market" dossier is een transactie waarvan het pand niet publiekelijk te koop wordt gesteld op een zoekertjes website of de website van het makelaarskantoor. Het betreft hier een dossier dat discreet kan worden aangeboden aan partijen die hun zoekvraag vooraf hebben doorgegeven en verdiept samen met het March team.

Het voordeel van een off-market dossier is voornamelijk dat een dossier in alle discretie kan worden voorgesteld de juiste partijen, zodat een snelle transactie tot stand kan komen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid aan die geïnteresseerde partijen om een goede due diligence te kunnen uitvoeren in een gestructureerd kader. 

Off-market commercialisatie kan dus een interessante manier zijn om dossiers die een specifiek profiel van kandidaat-koper of -huurder vereisen aan te pakken.

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?