Stories -
January 2023

Een gebouw op maat, gebouwd als een Zwitsers zakmes voor Stäubli Benelux

De zoektocht naar de juiste combinatie van kantoor en magazijn leidde tot maatwerk.
De zoektocht naar de juiste combinatie van kantoor en magazijn leidde tot maatwerk.

Een verouderde locatie die niet voorzien is op groei...

Michaël Despriet, Head of Flanders bij March, belde Jo Dekeyster, directeur Stäubli Benelux, vorig jaar op omdat Michaël wist dat Stäubli snel op zoek diende te gaan naar een nieuwe locatie. De oude locatie was immers echt niet meer optimaal: het kantoor was verouderd en het magazijn te klein. Stäubli zocht dan ook een gebouw waar ze kunnen blijven groeien, want er komen ieder jaar meerdere mensen bij. Stäubli Benelux bestaat uit een team van 37 medewerkers en is actief in de verkoop, dienst-na-verkoop en opleidingen voor de vier gespecialiseerde divisies van de Zwitserse Stäubli-groep: elektrische connectoren, connectoren voor vloeistoffen, robotica en textiel.

... leidt tot een zoektocht naar een nieuwe ruimte...

Samen met Michaël ging Stäubli dus op zoek naar een geschikt pand te huur in Kortrijk en omstreken. De nood aan ruimte werd vastgelegd op 850 m² kantoor en 500 m² magazijn. Een dergelijke combinatie van kantoren en magazijn is zelden gemakkelijk te vinden, en al zeker niet in de Kortrijkse markt. Daarom hadden Michaël en andere leden van het March team ook gesprekken met eigenaars en ontwikkelaars om de mogelijkheden te bekijken voor een op maat gemaakt gebouw ("build to suit"). Een build to suit rondvraag vereist een combinatie van goede marktkennis en technische expertise, die het March team ten volle kon uitspelen. Al snel ontstonden dan ook een aantal mogelijke pistes en konden zelfs een aantal meetings worden ingepland met mogelijke aanbieders.

De nieuwe kantoren en magazijnen van Stäubli van bovenaf gezien.
De nieuwe kantoren en magazijnen van Stäubli van bovenaf gezien.

... en mondt uit in een project op maat.

De meest geschikte partij om mee samen te werken bleek al snel de eigenaar van de commerciële site van Pottelberg in Kortrijk te zijn, geleid door Philippe Despriet. De nieuwbouw op Pottelberg bestond in het originele plan uit 6 magazijnen met aan de voorzijde kantoor / bedrijfsruimte. De heer Despriet kon via de bemiddeling van Michaël snel een voorstel uitwerken voor de heer Dekeyster, dat rekening hield met de indeling en vereiste afwerking voor Stäubli. Dit voorstel hield in dat verschillende oorspronkelijk voorziene units zouden worden samengevoegd voor Stäubli, en ook de extra vereisten die Stäubli vroeg kregen een positief antwoord.

“We zijn trots op ons nieuwe kantoor, gelegen in het dynamische commerciële centrum Pottelberg, een plaats met bedrijven, winkels, restaurants en vrijetijdsactiviteiten. Onze nieuwe faciliteiten zijn dubbel zo groot als onze vorige locatie. Dit geeft ons het vertrouwen dat we de komende jaren aan onze eigen behoeften en aan die van onze klanten kunnen voldoen” - Jo Dekeyster, Managing Director Stäubli Benelux

Een goed huurcontract dat ieders wensen respecteert

Voor Stäubli Benelux was bij de opmaak van de huurovereenkomst belangrijk om stabiliteit te hebben om te kunnen groeien. Voor Immo Pottelberg was het belangrijk om de voorziene investeringen te kunnen verantwoorden. Beide partijen konden dan ook een akkoord bereiken over een huurovereenkomst van lange duur. Hierdoor konden de werken starten, waardoor Stäubli Benelux het nieuwe kantoor officieel kon inhuldigen in september 2022.

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?