Stories -
January 2023

Met elke betaling meer eigenaar worden: het Lease Estate model

March werkt samen met Lease Estate, wiens model de flexibiliteit van huren combineert met de zekerheid en het rendement van kopen.
March werkt samen met Lease Estate, wiens model de flexibiliteit van huren combineert met de zekerheid en het rendement van kopen.

Jonge ondernemers zien een gat in de markt van vastgoedfinanciering

Maxime De Clerck had reeds een ruime ervaring in de wereld van vastgoedfinanciering en -fiscaliteit, met een opleiding als jurist en als bankier bij ING, toen hij 3 jaar geleden het idee had om elke kmo de kans te geven om vastgoed te kopen door middel van leasing. Lloyd Lippens vervoegde hem even later om mee te bouwen aan het verhaal van het bedrijf dat voortkwam uit dat idee: Lease Estate.

March brengt meerwaarde met en voor Lease Estate

Lease Estate kwam bij March terecht om te spreken over de te volgen strategie om zo goed mogelijk de doelgroep voor Lease Estate te bereiken. Philippe Meire van March ging samen met Maxime aan het denken, waarna het team van March en Lease Estate concrete voorstellen kon uitwerken die meerwaarde brengen voor de geïnteresseerde bedrijven en eigenaars.

Het team van March ziet immers grote voordelen in de oplossing die Lease Estate aanbiedt. Dankzij onroerende leasing kan flexibel worden omgegaan met vastgoed. Net zoals bij een huurcontract, wordt de overeenkomst snel en zonder extra kosten overgedragen. Anderzijds biedt de formule ook zekerheid en rendement. Lease Estate financiert immers het vastgoed tot 97,5%, maar de leasingnemer is van in het begin deels eigenaar. Met elke betaling stijgt het percentage eigendom van de leasingnemer.

Een voorbeeldcase van Lease Estate: met elke huurbetaling stijgt de eigendom exponentieel.
Een voorbeeldcase van Lease Estate: met elke huurbetaling stijgt de eigendom exponentieel.

KMO Units worden nog flexibeler

Een voorbeeld van een concrete samenwerking zijn KMO units. Lease Estate kan via March zijn flexibele oplossing voorstellen aan een aantal bedrijven op KMO parken over heel Vlaanderen. In Heist-op-den-Berg heeft LT Interieur een kmo unit op bedrijventerrein Bergebeek, ontwikkeld door projectontwikkelaar Jeni Real Estate, via de leaseformule van Lease Estate verworven. Een win-win voor iedereen, die zekerheid en flexibiliteit combineert.

"Voor kmo’s blijken de policies en parameters van de traditionele leasingmaatschappijen onhaalbaar. Onfair? Inderdaad. Daarom willen we samen met March ook de kmo’s vleugels geven!" - Maxime De Clerck, oprichter Lease Estate

Verschillende projecten over heel Vlaanderen

March kan via de oplossingen van Lease Estate over heel Vlaanderen panden aanbieden onder een interessante leaseformule. De March Companions kunnen dit steeds mee opnemen bij het uitwerken van oplossingen voor zoekende bedrijven en eigenaars van bedrijfsvastgoed. Op deze manier beperkt het team van March zich niet tot het louter voorstellen van panden te koop of te huur, maar denken de March Companions na over de beste oplossing voor vraag én aanbod.

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?