Stories -
February 2024

Een grote nieuwbouwloods dicht bij huis voor Jules Frans

March begeleidde de transactie voor 4.200 m² industrieruimte en 500 m² kantoorruimte.
March begeleidde de transactie voor 4.200 m² industrieruimte en 500 m² kantoorruimte.

Op zoek naar de juiste oplossing

Het team van March kwam in 2021 in contact met bouwmaterialenspecialist Jules Frans uit Heist-op-den-Berg. Het bedrijf kende een mooie groei en was op zoek naar een gebouw voor de verwerking en opslag van staal en staalproducten. Het team van March ging dan ook op zoek naar de mogelijkheden voor een gebouw op maat ("Build to Suit"). Ze brachten Jules Frans in contact met een ontwikkelaar van bedrijfsvastgoed voor een op maat gemaakt gebouw.

Tijdens de onderhandelingen bleek dat Jules Frans ook de optie had om een gebouw te huren. Deze optie werd echt concreet toen er zich in de zomer van 2023 een gebouw aandiende: een kant-en-klare nieuwbouwloods in Heist-op-den-Berg die eigendom is van de familie achter staalbedrijf Laeremans. Deze loods van 4.200 m² werd zeer recent gebouwd, met bijbehorende mooie en nieuwe kantoorruimte.

Onderhandelingsproces

March kon snel de teams van Joeri Frans en Laeremans bij elkaar zetten, waarop de onderhandelingen startten over de betrekking van de loods. Belangrijk was de installatie van rolbruggen. Een rolbrug is een soort kraan die ervoor kan zorgen dat men zowel grote als zware lasten op een efficiënte en eenvoudige manier kan verplaatsen. Rolbruggen kunnen worden ingezet voor het laden en lossen van bijvoorbeeld vrachtwagens of treinwagons. Maar het is ook mogelijk om met een dergelijke machine materialen op te slaan of om bepaalde productielijnen te bevoorraden. Dergelijke rolbruggen zijn vanzelfsprekend belangrijk bij de opslag van zware staalstructuren. Beide partijen moesten dus een akkoord vinden over het plaatsen van dergelijke installatie, over de intrededatum, over de huurprijs en andere voorwaarden.

De splinternieuwe loods werd voorzien van rolbruggen.
De splinternieuwe loods werd voorzien van rolbruggen.

Oplossingen voor ruimtetekort

Onder begeleiding van March konden de onderhandelingen na een intense periode van 2 maanden succesvol worden afgerond. Op deze manier bewijst March opnieuw zijn meerwaarde in het tot stand brengen van grotere industriële vastgoedtransacties. Zo draagt March zijn steentje bij aan het groeien van het Vlaamse industrieel weefsel. Ruimtetekort is immers een van de grootste groeibelemmeringen voor succesvolle industriebedrijven.

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?