Stories -
March 2023

Een rendabele investering in kmo-units in Harelbeke

March kon door een snelle verhuur het investeringsrendement van kmo-units garanderen.
March kon door een snelle verhuur het investeringsrendement van kmo-units garanderen.

Investeren in kmo-units rendeert

Investeren in kmo-units heeft veel voordelen. In de eerste plaats is er geen gebrek aan potentiële huurders. Het aantal startende ondernemingen stijgt elk jaar en zij zijn vaak op zoek naar een kwalitatieve en duurzame bedrijfslocatie. Kleine magazijnoppervlaktes kunnen kosteneffectiever zijn dan grotere magazijnen, terwijl ze nog steeds voldoende ruimte bieden voor opslag en activiteiten. Bovendien willen veel gevestigde bedrijven geen vastgoed op hun balans, wat zorgt voor een nog grotere groep kandidaat-huurders.

Naast goede verhuurmogelijkheden ook andere voordelen

Daarnaast zijn er nog meer financiële voordelen voor investeerders in kmo-units. Dit type investering kan namelijk een hogere waardegroei opleveren dan traditioneel vastgoed. Dit komt doordat kwalitatieve kmo-units steeds meer in trek zijn bij ondernemers en investeerders. Daarnaast biedt dit type vastgoed ook flexibiliteit en modulariteit, wat betekent dat het eenvoudig is om de ruimte aan te passen aan de wensen van huurders. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn als een huurder groeit en meer ruimte nodig heeft. Bovendien zijn de onroerende voorheffing en kosten voor de huurder, waardoor de investeerder deze kosten niet hoeft te dragen. Dit kan op de lange termijn een groot financieel voordeel opleveren.

Één van de afgewerkte kmo-units op bedrijventerrein De Stip in Harelbeke.
Één van de afgewerkte kmo-units op bedrijventerrein De Stip in Harelbeke.

Nieuwbouw kmo-units in Harelbeke

Guillaume, als Companion bij March verantwoordelijk voor de regio Zuid-West-Vlaanderen, kreeg de opdracht van Renvo om huurders te vinden voor 2 net aangekochte magazijnunits op de site De Stip in Harelbeke. De magazijnen, respectievelijk 185 m² en 242 m² groot, werden ontwikkeld door Brocap, een ontwikkelaar gespecialiseerd in kmo-unit ontwikkelingen. Renvo kocht de units als investering, waarna ze te huur moesten worden geplaatst.

"Door de snelle verhuur door March zijn deze kmo-units voor ons een probleemloze mooie investering." - Nicola Stampaert, CEO Renvo

Snelle verhuur door March garandeert het rendement

Met behulp van de innovatieve aanpak van March in commercieel vastgoed kon Guillaume efficiënt en proactief de juiste huurders vinden voor de magazijnen. Door het combineren van big data met zijn eigen expertise was hij in staat om snel potentiële huurders te identificeren. Zo konden Unisol en Textrans, 2 bedrijven die dringend op zoek waren naar magazijnruimte in de regio Kortrijk, snel de kmo units huren. Door deze verhuringen kon March het rendement garanderen van beide units voor Renvo.

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?