Stories -
February 2023

Tijdelijke invulling zorgt voor een win-win situatie voor gebruikers, eigenaars én de buurt

Ontwikkelaar Groep Huyzentruyt kon een te herontwikkelen meubelfabriek in Rumbeke tijdelijk invullen via March.
Ontwikkelaar Groep Huyzentruyt kon een te herontwikkelen meubelfabriek in Rumbeke tijdelijk invullen via March.

Vermijden van tijdelijke leegstand

De site van de oude meubelfabriek Decruy is een mooi gelegen locatie in Rumbeke, dicht bij de E403. De Waregemse projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt kocht het perceel van 58.870 m² in 2020, met de bedoeling om de ruimte te herontwikkelen naar een nieuwe industrieel gebouw. Gedurende het vergunningstraject van de herontwikkeling, wou Groep Huyzentruyt een optimale benutting van de site nastreven, om tijdelijke leegstand en de mogelijke hinder die daarmee kan gepaard gaan te vermijden.

March werkt een plan van aanpak uit

Groep Huyzentruyt deed een beroep op March om partijen te zoeken die interesse konden hebben in een tijdelijke invulling van de site. Companion Laurens Vermeulen ging aan de slag met de site. De eerste stap omvatte het opsplitsen van de site in verschillende bruikbare units. Op basis van de bestaande morfologie van het gebouw, bleek uit de analyse dat er 11 units konden worden aangeboden. De prijsstrategie die Laurens uitwerkte hield rekening met de staat van het gebouw, het aanbod in de buurt, de duur van de overeenkomsten en de vereiste flexibiliteit. 

De site bestaat uit met der tijd opgebouwde units, die met elkaar zijn verbonden.
De site bestaat uit met der tijd opgebouwde units, die met elkaar zijn verbonden.

Proactieve benadering van March zorgt voor snelle invulling

Via de proactieve benadering die March dankzij de in-house ontwikkelde tech omgeving kan aanbieden, konden op heel korte termijn verschillende geïnteresseerde partijen worden gevonden. Zo konden Soubry Deegwaren, Intyre, Aldi, Standplus, en MultiBazar elk één of meerdere units in gebruik nemen. Zo kon de site voor meer dan 80% tijdelijk worden ingevuld.

"Door de snelle invulling via March kan de site goed benut worden, terwijl we toch de flexibiliteit behouden voor ons vergunningstraject." - Benny Geldhof, Project Developer Groep Huyzentruyt

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?