Stories -
May 2023

Een nieuw kantoor in hartje Antwerpen voor BM Engineering

De juiste keuze maken vereist alle beschikbare opties kennen.
De juiste keuze maken vereist alle beschikbare opties kennen.

De juiste begeleiding op het juiste moment

BM Engineering is een snelgroeiend allround studiebureau dat gebouwen en infrastructuur ontwerpt voor de private en de publieke sector. Voor de uitbreiding van hun activiteiten in de regio Antwerpen zochten ze een kantoor te huur dicht bij het centrum van Antwerpen met een goede bereikbaarheid, en dat voor een 20-tal werknemers. Op een netwerkevent kwam Jan Leye, de COO van BM Engineering, in contact met één van de March Companions. Die verwees hem prompt door naar Renée van Turenhout, de March Companion verantwoordelijk voor de Antwerpse kantorenmarkt. 

Zorgvuldig bekijken van alle opties

Renée kon snel alle mogelijke beschikbare kantoren te huur in de Antwerpse binnenstad in kaart brengen. Daarbij kon Renée zorgvuldig alle sterktes en zwaktes van de respectievelijke opties voorleggen aan en bespreken met BM Engineering.

Het aanbod aan kantoren te huur of te koop in Antwerpen is immers gevarieerd:

  • de keuze van de buurt hangt af van de bereikbaarheid met openbaar vervoer of wagen (en is afhankelijk van welke regio's de kantoorgebruikers komen);
  • een nieuwbouw kantoor of een bestaand gebouw heeft meestal een verschil in technieken en prijs;
  • voor 20 personen is een eigen kantoorvloer meer aangewezen, maar desalniettemin loont het de moeite om het aanbod aan coworking te bekijken.
Het kantoor ligt aan de Britselei in hartje Antwerpen.
Het kantoor ligt aan de Britselei in hartje Antwerpen.

De meest geschikte ruimte

Door het grondig overzicht te maken van de bestaande opties kon Renée samen met het management van BM Engineering een shortlist maken van de locaties die in aanmerking kwamen. Er werden bezoeken vastgelegd aan de meest geschikte kantoorruimtes. Renée stond bij elk bezoek in nauw contact met de eigenaars van de kantoren, om steeds de meest transparante informatie te kunnen bezorgen aan beide partijen.

De uiteindelijke keuze viel op het kantoor aan de Britselei in Antwerpen. Er werd een huurvoorstel uitgewerkt met de eigenaar, waarna een evenwichtige huurovereenkomst naar gemeen recht kon worden ondertekend.

Probeer onze March Matching Engine.

Wat wilt u graag doen?